Motion Mountain

Fysiikan oppikirja

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz خوش‌آمدید Karibu مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Miten kappaleet liikkuvat? Miksi ne liikkuvat?
Mitä liike on? Miksi se on olemassa?

Mitä vaikutuksia liikkeellä voi olla? Onko levitaatio mahdollista? Onko mahdollista rakentaa aikakone? Mitä 'kvantti' tarkoittaa? Onko tyhjä avaruus todella tyhjää? Mitkä fysiikan ongelmat ovat vielä ratkaisematta?

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

Motion Mountain - sivusto julkaisee ilmaista fysiikan oppikirjaa, joka kertoo kuinka 2500 vuoden tutkimuksen jälkeen on nyt mahdollista vastata näihin kysymyksiin. Viihdyttävällä ja haastavalla tavalla, vähällä matematiikalla, se kertoo miksi klassista fysiikkaa, suhteellisuutta sekä kvanttiteoriaa täytyy tutkia, miten ne voidaan yksinkertaisesti kuvailla, miksi on välttämätöntä edetä alueille, joissa aikaa ja avaruutta ei ole olemassa ja mitä ihmeitä siellä on löydettävissä.

Teksti, englanniksi kirjoitettuna, esittää ainakin yhden uuden yllätyksen ja yhden uuden haasteen jokaisella yli 1000 sivullaan. Kirja on kirjoitettu opiskelijoille sekä jokaiselle, joka on kiinnostunut fysiikasta ja luonnon tarkasta kuvaamisesta.